Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Χαλκίδας

Καλώς ήρθατε στον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Χαλκίδας!

Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε περισσότερα για το ποιοι είμαστε, ποιο είναι το σωτήριο μήνυμα του ευαγγελίου αλλά και τον λόγο για τον οποίο ονομαζόμαστε ευαγγελικοί!

Ποιοι είμαστε:

      Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία ανάγεται πνευματικά στην Αποστολική Εκκλησία που ίδρυσε ο Ιησούς Χριστός και ιστορικά στην ευαγγελική αναµόρφωση του 16ου αιώνα.

     Στην Ελλάδα, η πρώτη Ευαγγελική Εκκλησία ιδρύθηκε το 1858 στην Αθήνα, όπου και συνεχίζει τη διακονία της µέχρι σήµερα.  Από τότε, πολλές άλλες Ευαγγελικές Εκκλησίες ιδρύθηκαν σε διάφορες πόλεις και χωριά της πατρίδας µας. Η ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Χαλκίδας είναι μόνο μία από αυτές.

     Την ονοµασία µας, “Ευαγγελικοί”, την πήραµε από τη λέξη ευαγγέλιο – δλδ όλη την Αγία Γραφή – που αποτελεί το µόνο κανόνα της ζωής και της πίστης µας.

Περισσότερα στοιχεία για την Ελληνική Ευαγγελική εκκλησία θα βρείτε εδώ: http://gec.gr/

Τι πιστεύουμε:

     Η εκκλησία μας αποδέχεται πλήρως και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ αυτό που είναι γνωστό ως το Σύμβολο της Πίστεως ή Πιστεύω, το οποίο αποτελεί μία σύντομη και περιληπτική ομολογία των βασικών και θεμελιωδών δογμάτων της χριστιανικής πίστης.

     Το Σύμβολο της Πίστεως που έχει επικρατήσει θεσπίστηκε κατά την Α΄ και Β΄ Οικουμενική Σύνοδο (η πρώτη στη Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. και η δεύτερη στην Κωνσταντινούπολη το 381 μ.Χ) και γίνεται δεκτό από όλες τις χριστιανικές ομολογίες. 

διαβάστε περισσότερα…

Ώρες εκκλησίας:

Η σταθερή ώρα εκκλησίας είναι:

Κυριακή πρωί:        10:30 πμ – 11:30 πμ

Επίσης μαζευόμαστε και Κυριακές βράδυ καθώς και Τετάρτες βράδυ αλλά η ώρα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την θερινή ή την χειμερινή περίοδο.

περισσότερα…

 

Συχνές ερωτήσεις:

      Μια συλλογή από τις πιο συνηθισμένες ερωταπαντήσεις γύρω από την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία. Μάθετε για το τι θέλει ο Θεός από εμάς και πώς μας δέχεται σαν δικά Του παιδιά!

Παρακαλούμε για περισσότερα κάντε τον κόπο να μελετήσετε τις ερωταπαντήσεις

    Είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας. Για να θέσετε την απορία σας, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας εδώ.

 

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας κι ο Θεός να σας ευλογεί!